Gemeente Hoogezand

Na een warme dag stroomt het vakantiegevoel eindelijk binnen, koffers gepakt, bbq aan en dan kom je tot de conclusie dat jouw paspoort nog in de kluis op het gemeentehuis ligt en het gemeentehuis tot maandag dicht is. Zaterdag gaan we vliegen

Via ons schoonzusje, die bij de gemeente werkt, hebben we op woensdagavond om 19.30 uur mijn paspoort kunnen ophalen omdat de lieve medewerkers van burgerzaken weer terug zijn gekomen om ons te helpen. 

Wat een geweldige service in onze gemeente Midden-Groningen. Wij zijn jullie erg dankbaar�����ook dankzij grand cafe van het kielzog, die de deur voor ons heeft opengehouden. �����Jullie zijn toppers en maken onze vakantie nog mooier.💃💃💃

Meditatie kussens of bankjes

Op dit moment ben ik mijn Studio verder aan het inrichten, er worden meditatie kussens en bankjes gemaakt, ben ik aan het zoeken naar heerlijke theetjes en etherisch olieën. Kortom het bezig zijn maakt mij al erg rustig en zen...

Wil je ook een handgemaakt meditatie kussen of bankje, dan kun je mij even een berichtje sturen. Ik laat ze maken door de dagbesteding van La Luna Care. Alles wordt vanuit de losse hand gemaakt. De kussens zijn gevuld met echt boekweit. Dit zorgt voor een goed passende zithouding en reguleert de temperatuur. Hierdoor kun je beter ontspannen. 

Zowel de meditatie kussens als krukjes zijn bij mij te koop. 

 

Liefs Mech...

Haal jezelf uit een dip!

Ben je klaar met somberen en verdrietig zijn, besef je dat het je niet verder helpt, maar ook dat er niet direct een praktische oplossing voor is? Dan kun je de volgende (wetenschappelijk bewezen) tips toepassen.

 

  • Richt je aandacht een paar keer per dag op mooie en prettige dingen, jouw hobby, lekker eten of koken, zonsondergang, een vrolijk dier, heerlijke glas wijn, een lieve vriendin, het vooruitzicht op je vakantie, hoe fijn het is om met je familie of vrienden bij elkaar te zijn, waar jij goed in bent of wat goed ging vandaag. Om het effect van deze oefening te versterken kun je het ook opschrijven, het liefst in een vrolijk notitieboekje.
  • Omring jezelf met bevestigende, vrolijke en stimulerende dingen. Quotes, tegeltjes, muziek, bloemen, een vrolijk gekleurde koffiekop, alles wat jou een glimlach oplevert is goed. En alles wat je stimuleert om de juiste (positieve) gedachten te hebben helemaal (quotes en tegeltjes!). Wenskaarten.
  • Maak je mooi en trek iets aan waar jij je fijn in voelt.
  • Ga minimaal vijf minuten per dag met een potlood tussen je tanden zitten. Als je dat doet, gaan je mondhoeken omhoog staan, net als bij een lach. Daarmee ‘vertelt’ je gezicht je hersenen dat je lacht en dat maakt blije stofjes vrij, waardoor je je – ook op de lange termijn – gelukkiger voelt.
  • Spreek af met mensen die jou leuk vinden en je een goed gevoel geven. Vrienden, familie, collega’s, maakt niet uit. Heb het dan niet alleen over wat je somber maakt, maar ga juist leuke dingen doen zoals; Lekker terasje pakken, high tea, film, winkelen, sauna of naar een heerlijk lux verwenoord of salon gaan. 
  • Ga naar buiten, ook als het weer minder is. Buitenlucht stimuleert je systeem. Een wandeling is het best, lekker in het bos. Dit stimuleert je ademhaling, je hartslag en maakt goede stofjes in je hoofd. Hardlopen werkt voor heel veel mensen ook, maar doe dat alleen als je van jezelf weet dat het je helpt.
  • Knuffelen. Fysiek, intiem contact met andere mensen maakt oxytocine vrij, het knuffelhormoon. Dat geeft een gelukzalig gevoel. Seks heeft dat effect natuurlijk dubbelop, zeker als je een climax bereikt. Dan heb je niet alleen oxytocine, maar ook dopamine om je blij te voelen. Seks kun je beter niet met een vreemde hebben overigens, dat levert uiteindelijk meestal meer rottige dan blije gevoelens op. Doe dat dus alleen als je goed over jezelf voelt en vrij van verwachtingen een spannende nacht kunt hebben.
  • Laat je verwennen in een salon met een massage of andere wellness behandeling. 

Wees je bewust van jouw ademhaling gedurende de dag...

Ademhalingsoefening

Sta rechtop met je benen op heup hoogte. Billen iets naar achter, bekken gekanteld.

Spreid je armen vanuit je buik langs je lichaam omhoog, adem diep en langzaam in en strek ze boven je hoofd waar ze weer samen komen. 

Houdt je adem 4 seconden vast.

Vouw je handen tegen elkaar, adem langzaam uit en laat ze tegen elkaar aan zakken tot borsthoogte.

Herhaal dit 3 x

Je zult merken dat je meer ontspannen bent, je voelt meer warmte en energie stromen en kunt alles weer even los laten. Dit is een goeie en simpele oefening als je heel boos of verdrietig bent maar dit niet kunt uiten omdat de omstandigheden daar vaak niet naar zijn. 

Elke dag deze oefening zorgt voor meer zuurstof, meer energie en daardoor meer ontspanning. 

Recept

Recept Pompoensoep:
 
1 fles pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
kokos olie
2 bouillon blokjes 
zwarte peper uit molen
bloem
peterselie
 
* Schil de fles pompoen (voorzichtig want de schil is hard en taai).
* Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten. (deze kun je drogen en in de grond stoppen voor nieuwe pompoenen).
* Laat de kokosolie samen met de in stukjes gesneden fles pompoen op een zacht vuurtje fruiten.
* Voeg na 5 minuten de ui en knoflook in stukjes toe en laat dit 25 minuten zacht door fruiten.
* Voeg de bouillon blokjes en bloem toe en roer dit door elkaar tot 1 droge massa.
* Nu water toevoegen en met de staafmixer mixen tot een stevige gebonden soep.
* Voeg wat peper naar smaak toe, schenk de soep in een kom en strooi wat peterselie over de soep. 
 
Belangrijkste voedingsstoffen:
Betacaroteen, calcium, magnesium, fosfor, kalium, vitamine A en C
 
Eet smakelijk....
 

 

 

website links